Шампионът на България по волейбол за мъже „Нефтохимик 2010“ кани своите почитатели на официалното представяне на отбора за новия сезон 2023/2024, съобщиха от клуба.

Събитието е на 11 октомври, сряда, в бургаската зала „Младост“. Селекцията на „шейховете“ ще изиграе контролен мач с варненския „Черно море“ от 18:30 ч., а час по-рано ще бъде отворен специален щанд с клубни артикули за феновете.

Ще се предлагат тренировъчни екипи за възрастни и деца, както и шалове, плюс последния артикул в асортимента на клуба – ароматизатори за МПС с клубната емблема.

Входът за събитието е свободен.

Същевременно „Нефтохимик 2010“ надигра с 3:1 (21:25, 25:21, 25:22, 25:21) „Добруджа“ за четвъртата победа в контролите преди сезона.

В бургаската зала „Младост“ неофициален дебют с екипа на носителите на титлата на България направи пакистанският волейболист Мурад Хан, който се отчете с 20 точки.

Диагоналът започна като титуляр заедно с разпределителя, капитан и играещ помощник-треньор Иван Станев, центровете Денис Чавдаров и Венци Рагин, както и посрещачите Марсел Лукс и Виктор Недялков.

Като титулярно либеро се изяви другият символ на тима ни освен Станев – посрещачът Георги Петров. Брат му Ясен се вклчваше на поста от втория гейм нататък.

В игра влязоха още Стеван Симич, Светослав Станков и Венелин Кадънков.

Александър Кордев и Стефан Иванов се възстановяват от травми, а либерото Симеон Добрев е с националния тим на България на олимпийските квалификации в Китай.

След Хан по резултатност беше Лукс с 14 т., с 10 се отчете Рагин, по 7 добавиха Чавдаров, Недялков и Кадънков, с 3 завърши Станков, а с 2 – Симич.

Днес предстои още една контрола на бургазлии – срещу „Берое“. Мачът е от 18,30 ч. в зала „Младост“.