На 24 ноември 2024 г. Бургас ще бъде домакин на първото издание на Полумаратон Бургас, което обещава да се превърне в едно от най-вълнуващите спортни събития в региона. Състезанието, организирано от Община Бургас в партньорство със Спортен клуб „Локомотив“ Бургас и Асоциация „Спорт в свободното време“, ще събере любители и професионалисти от различни възрасти и държави, които ще се съревновават на три дистанции: 1 км, 10 км и 21 км.

Полумаратон Бургас 2024 вече предизвиква сериозен интерес, като за събитието са се регистрирали участници от различни градове в България, а също така участници от Великобритания, Япония и Нидерландия, което подчертава растящата популярност на това събитие.

Над 400 са вече участниците, които са направили своите регистрации и ще се включат в борбата за общ награден фонд от 12 хиляди лева. Нещо повече - най-бързите бегачи от Бургас, ще бъдат наградени със специална награда. Трасето на полумаратона е уникално и предлага на участниците да се насладят на

красотата на Бургас. Стартирайки от ул. „Александровска“, точно пред сградата на Общината, трасето преминава през централната част на града, водещо до знакови места като красивата

Морска градина, крайбрежната алея и Моста, Морска гара и Казиното. За участниците в полумаратона (21 км) трасето включва две обиколки от по 10.5 км, а денивелацията е около 45 м, което прави маршрута подходящ за всякакви нива на подготовка.

Полумаратон Бургас 2024 ще бъде подкрепен от редица спортни величия, които ще вдъхновят и мотивират всички участници със своето участие и истории. Стефани Кирякова - олимпийска шампионка по художествена гимнастика, ще бъде едно от ярките лица на събитието. Стефани, известна със своите постижения на световната сцена, ще насърчава участниците да дадат най-доброто от себе си, независимо дали са професионалисти или любители. Още една изключителна личност е Стела Енева – многократна параолимпийска медалистка и вдъхновение за много хора. Нейната воля и отдаденост към спорта подчертават, че бягането е не само физическо предизвикателство, но и победа на духа. Към тях сеприсъединява и Димо Бенев, активно присъствие в бегаческата общност, който е посветен на популяризирането на спорта и по-специално бягането като начин на живот. Неговото участие ще насърчи много хора да открият радостта от спорта и движението.

Също така Шабан Мустафа - двукратният шампион по планинско бягане ще бъде част от събитието. Той е истинско олицетворение на дисциплината и мотивацията, като неговият пример вдъхновява нови поколения спортисти. Не на последно място е и Роксана Кирилова, носителка на титлата „Мисис България 2018“ и основател на фондация „С любов към теб“. Роксана съчетава спорта с благотворителна мисия, като чрез различни инициативи тя подкрепя деца в нужда и със специални потребности. Тези вдъхновяващи посланици ще направят Полумаратон Бургас не просто състезание, а празник на спорта, обединявайки хора с различен опит и истории.

Включете се и вие в събитието на годината, където спортът и каузите вървят ръка за ръка! Полумаратон Бургас 2024 ще бъде не просто състезание, а истински спортен празник, насочен към популяризирането на здравословния начин на живот и обединение на спортната общност в Бургас. Участниците ще имат възможността не само да изпробват своите физически умения, но и да се потопят в уникалната атмосфера на Бургас през есента. Събитието е подходящо за всички възрасти и нива на подготовка, а надпреварата обещава да бъде едно от най-запомнящите се спортни преживявания в региона.

Онлайн регистрацията за Полумаратон Бургас 2024 ще бъде отворена до 20 ноември. Участниците могат да изберат една от трите дистанции – 1 км, 10 км или 21 км – и да станат част от това вълнуващо спортно събитие. Регистрирайте се сега и бъдете част от спортния празник на Бургас!

Линк за регистрация: https://bit.ly/burgas-halfmarathon

Бягай с пулса на Бургас!