Ултрасът Манол Тодоров, който рита в корема журналистката от Бургас24 Стела Божидарова, получи административно наказание от 1000 лева. Районният съд в Бургас признава за виновен Тодоров затова, че на 9 септември на стадион „Лазур“ по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда на спортната журналистка.

Ритайки я с крак в областта на корема, Манол Тодоров е причинил болка и страдание на Стилияна. Това е престъпление по чл. 131, ал.1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

„Възмутена съм и вече втори ден не мога да си обясня, що за извратено правосъдие е това? Недопустимо е да се опиташ да потулиш случай с обществено значение, да толерираш по този начин криминално проявено лице с цяла колекция от прояви - гавра над полицаи, насилие над жени, посегателство над журналисти “, коментира пред Gramofona.com колежката Божидарова.

Тя призна, че от самото начало е имала притеснения относно "трезвата” и "обективна" преценка на съдията по делото Светлин Иванов.

„Той многократно е демонстрирал тенденциозно отношение към медиите. Мисля, че е скандално и недопустимо да заметеш всичко под килима, да се произнесеш без да си призовал свидетели, без дори да си уведомил пострадалото лице”, уточни още репортерката Божидарова.

Добрата новина за нея обаче е, че Манол Тодоров е признат за виновен и това й дава право да заведе граждански иск срещу него.

„С адвокат Евгений Мосинов вече подготвяме документите и този път се надявам съдът да се отнесе с цялата си строгост, за да не се стига до подобни абсурди“, категорична бе Стилияна.